Kongenitální choroby skotu - Kosobudová, Hana (Jihočeská univerzita, 2010)
Úkolem bakalářské práce je vypracovat literární přehled kongenitálních chorob skotu. Budou popsány nejčastější, nejvýznamnější a jiné vybrané choroby, jejich příčiny vzniku a dopad na jedince. Dále bude zmíněn způsob kontroly dědičnosti zdraví a význam šlechtění na rezistenci k nemocem. V závěru práce by měl být vytyčen význam zkoumání této problematiky kongenitálních chorob v chovech skotu.
Congenital disorders of cattle
Keywords: kongenitální choroba; kontrola dědičnosti zdraví; rezistence k nemocem; congenital disease; checking the inheritance of health; resistance to diseases