Analýza motivace a systému odměňování ve vybraném podniku - Simonová, Lucie (Jihočeská univerzita, 2007)
Cílem diplomové práce s názvem "Analýza motivace a systému odměňování ve vybraném podniku" bylo provést analýzu motivačních faktorů a systému odměňování ve společnosti Tagrea, a.s. K vypracování diplomové práce byla nastudována odborná literatura, provedena analýza systému odměňování a motivačních faktorů v podniku, porovnání mezd ve společnosti se mzdami v regionu a pomocí průzkumových dotazníků byly dále zjištěny postoje zaměstnanců týkající se vybraných motivačních faktorů. Z provedené analýzy vyplývá, že podnik věnuje dané problematice značnou pozornost a systém odměňování a motivace pracovníků je propracován velmi podrobně. Přesto byly navrženy rámcové změny.
ANALYSIS OF MOTIVATION AND REMUNERATION SYSTEM IN CHOSEN COMPANY
Keywords: motivace; motivační faktory; systém odměňování; mzdy; zaměstnanecké výhody; benefity; průzkumový dotazník; pracovníci; péče o pracovníky; motivation; motivation factors; remuneration system; care of employees; benefits