Pěstování pšenice v integrovaném systému - Kratochvíl, Martin (Jihočeská univerzita, 2017)
Cílem této bakalářské práce je zhodnotit potenciál pěstování pšenice, a to vzhledem k jejímu zapojení do integrovaného systému pěstování rostlin. Literární přehled práce je zaměřen nejdříve na obecnou legislativní charakteristiku integrovaného systému pěstování a nadále na charakteristiku integrovaného systému pěstování pšenice a integrovanou ochranu pšenice proti škodlivým činitelům. Další část je věnována pěstování a používaným pěstitelským opatřením v průběhu celého vegetačního období pšenice ozimé. V neposlední řadě se práce zaměřuje na agrotechniku pěstování pšenice ozimé a na faktory ovlivňující její pěstování. Závěr práce je věnován shrnutí získaných poznatků o pěstování pšenice ozimé v návaznosti na náročnost jejího zasazení do integrovaných systémů pěstování rostlin.
The cereals growing in integrated farming system
Keywords: pšenice; integrovaný systém; integrovaná ochrana rostlin; práh škodlivosti; wheat; integrated system; integrated plant protection; threshold of harmfulness