Návrh, vybudování a zaměření sítě podrobných polohových bodů jako podklad pro podrobné zaměření polohopisu a výškopisu dané lokality - Čtvrtník, Vladimír (Jihočeská univerzita, 2015)
Projekt je prováděn v kontextu s budoucími projekty v dané lokalitě. Cílem této práce je navržení, vybudování a zaměření sítě podrobných polohových bodů tak, aby následně sloužily jako podklad pro podrobné zaměření polohopisu a výškopisu. Práce představuje souhrn teoretických a praktických technických postupů směřujících k získání výsledků pomocí metod terestrických a GNSS. Práce se také zaměřuje na porovnání těchto metod. Provedené geodetické práce zajistily všechny podklady pro budoucí práce v požadované kvalitě. Výsledkem je hotové bodové pole vyhovující požadavkům pro následné podrobné měření v dané lokalitě.
Design, build and do a geodetic survey of network of triangulation, as a geodetic base for topographic and altimery measurements in surveying locality
Keywords: Geodezie; měření; výškopis; polohopis; lokalita; GNSS; Geodesy; surveying; altimetry; topography; locality; GNSS