Systém řízení lidských zdrojů ve vybrané organizaci - Holinka, Michal (Jihočeská univerzita, 2019)
Cílem této diplomové práce je analyzovat systém řízení lidských zdrojů ve vybrané organizaci, shrnout výsledky, vyhodnotit je a následně navrhnout změny, které by přispěly ke zlepšení stávajícího stavu. Lidské zdroje jsou nejdůležitějším zdrojem, kterým organizace disponuje a je nezbytné, aby se s nimi bylo patřičně nakládáno. Výzkum probíhal prostřednictvím dotazníkového šetření, rozhovoru se členy personálního oddělení, zkoumáním vnitropodnikových předpisů a pozorováním pracoviště. Diplomová práce se skládá ze dvou částí. Teoretická část představuje základní poznatky z oblasti řízení lidských zdrojů. Praktická část obsahuje základní charakteristiku vybrané organizace, metodiku výzkumu, analýzu současného stavu a poslední část práce obsahuje doporučená vylepšení a závěr.
Human Resource Management System in a Chosen Organization
Keywords: řízení lidských zdrojů; analýza pracovního místa; hodnocení práce; odměňování; vzdělávání; spokojenost zaměstnanců; human resource management; job analysis; job evaluation; remuneration; training; employee satisfaction