Využití alternativních masážních směrů v praxi - Strnadová, Lenka (Jihočeská univerzita, 2010)
Předložená bakalářská práce je teoretické povahy, která je zaměřena na nejznámější druhy masáží. V práci byly použity různé prameny literatury, pro vytvoření komplexního pohledu na dané téma. Cílem této bakalářské práce bylo shromáždit všechny teoretické poznatky, z hlediska historie a vzniku masáže. Najdeme zde definici masáže, její účinky, cíle, jednotlivé regenerační procedury a jejich vhodnosti při odstraňování únavy. Podrobně jsou popsány jednotlivé masážní techniky, které srovnám s uvedenými alternativními druhy masáží. V bakalářské práci byla vytvořena didaktická pomůcka v podobě metodických listů postupu sportovní masáže zad a šíje.
Usage alternative massage technique in practice
On the exploitation alternative massage styles in practice
Keywords: sportovní masáž; historie masáže; regenerace; alternativní masáže; metodické listy; sports massaging; history of massaging; regeneration; alternative massaging methods; methodical lists