Psychologická analýza a řízení rizika při obchodování na kapitálových trzích - Bureš, Vladislav (Jihočeská univerzita, 2014)
Cílem práce bylo popsat psychologické faktory, které mohou ovlivnit chování investora při obchodování na kapitálových trzích, a aplikace prvků risk- a money-managementu při jejich odstraňování. Teoretická část popisuje teorii efektivního trhu, behaviorální finance a psychologickou analýzu. Praktická část vychází z intradenního obchodování, kdy byly stanoveny čtyři investiční strategie a jejich výnosy byly zkoumány pomocí statistických testů.
Psychological analysis and risk-management in trading on capital markets
Keywords: Teorie efektivního trhu; behaviorální finance; psychologická analýza; intradenní obchodování; Market efficiency theory; behavioral finances; psychological analysis; intraday trading