VÝBĚROVÉ ŠETŘENÍ O ZDRAVOTNĚ POSTIŽENÝCH OSOBÁCH V JIHOČESKÉM KRAJI A ČESKÉ REPUBLICE - Korbelová, Hana (Jihočeská univerzita, 2008)
Teoretická část práce se zabývá historií, vývojem postoje ke zdravotnímu postižení, integrací, právy, současným stavem a jednotlivými druhy zdravotních postižení. Cílem bakalářské práce bylo zjistit údaje o zdravotně postižených osobách v Jihočeském kraji a porovnání údajů s Českou republikou se zaměřením na děti a dorost. Tento cíl byl splněn a na základě statistického zpracování výsledků hypotézy, že údaje za Jihočeský kraj budou statisticky významně odlišné ve struktuře, druhu a míře postižení oproti České republice, na statisticky významné hladině potvrzeny nebyly. Hypotéza, že v pobírání dávek sociálního zabezpečení budou údaje statisticky významně odlišné za Jihočeský kraj a Českou republiku, byla potvrzena na hladině statistické významnosti.
SAMPLE SURVEY OF DISABLED PERSONS IN SOUTH BOHEMIA AND THE CZECH REPUBLIC
Keywords: Jihočeský kraj; osoba se specifickými potřebami; statistika; výběrové šetření; zdravotní postižení; South Bohemian Region; A person with sepcific needs; Statistics; Selected investigation; Health disability