Hodnotová orientace adolescentů navštěvujících Nízkoprahová zařízení pro děti a mládež ve Strakonicích a Blatné - Lhotáková, Jana (Jihočeská univerzita, 2016)
Diplomová práce se zabývá hodnotovou orientací adolescentů navštěvujících Nízkoprahová zařízení ve Strakonicích a Blatné. Teoretická část charakterizuje období adolescence a k jakým změnám v něm dochází. Dále teoretická část přiblížila, co jsou hodnoty, co je hodnotová orientace, jak se utváří, jaké má postavení ve výzkumech a co jsou nízkoprahová zařízení pro děti a mládež. Praktická část je postavena na výzkumném šetření, které má charakter kvantitativního výzkumu, který byl realizován v Nízkoprahovém zařízení pro děti a mládež CROSS ve Strakonicích a STATION 17 v Blatné. Cílem provedeného výzkumu bylo zjistit, jaká je hodnotová orientace adolescentů navštěvujících obě zařízení. Zjištěné názory do určité míry korespondují s teoretickými předpoklady.
Value orientation of adolescents attending low threshold clubs for children and youth in Srakonice and Blatná
Keywords: adolescence; adolescent; hodnoty; hodnotová orientace; nízkoprahové zařízení pro děti a mládež; adolescence; adolescent; values; value orientation; low threshold club for children and youth