Videosekvence a jejich využití při výuce fyziky na SŠ - Blažková, Petra (Jihočeská univerzita, 2011)
Hlavním tématem této diplomové práce je videosekvence, její tvorba a využití ve výuce fyziky na základních i středních školách. Výuka obohacená o krátká videa je dynamická a názorná. Žáci před sebou vidí situaci, o které jinak mohou jen číst ve strohém zadání příkladu v učebnici. Základem je předpoklad, že názorná ukázka, jako doplnění výuky, je vhodným prostředkem pro získání i ověření teoretických znalostí. Pokud ji navíc vytvoří samy děti bude i vhodnou metodou k rozvíjení jejich schopností a tvořivosti, která je při učení stejně důležitá jako znalosti samotné.
Videosequences and their Application in the Lessons of Physics at the Secondary School Instruction
Keywords: videosekvence; tvořivost; pokus ve fyzice; samostatná práce; video sequences; creativity; experiment in physics; individual work