Využití projektu Vzdělávejte se! pro udržení zaměstnanosti v okres České Budějovice v době ekonomické krize - Strnadová, Petra (Jihočeská univerzita, 2012)
Diplomová práce Využití projektu ?Vzdělávejte se!? pro udržení zaměstnanosti v okrese České Budějovice v době ekonomické krize zpočátku osvětluje základní pojmy týkající se státní politiky zaměstnanosti, díky níž tento projekt probíhal. Dále přináší kompletní přehled o projektu ?Vzdělávejte se!?, jaké byly podmínky a jak projekt probíhal. Statistiky vykazuje výsledky vyplývající z průběhu projektu ?Vzdělávejte se!?, a to jak v celé České republice, tak detailně pro okres České Budějovice a následně zobrazuje stav společnosti, která se daného projektu účastnila. Pro výzkum byla využita zejména metoda dotazníkového šetření, a to ve společnosti, která se do projektu zapojila a současně metoda rozhovoru. Cílem práce je zmapování projektu Vzdělávejte se! v okrese Č. Budějovice a provedení analýzy využití projektu ve vybraném podniku. Na základě teoretických poznatků a získaných dat identifikovat počet zapojených zaměstnanců, objem prostředků, typy a délky kurzů včetně provedení výzkumu u zaměstnanců - co jim projekt přinesl a jak ho hodnotí. Tato diplomová práce přináší odpovědi na zmíněné otázky.
Educate Yourselves! Project and Its Implementation in Order to Sustain Employment within the District of České Budějovice in Times of Economic Crisis
Keywords: Evropský sociální fond; operační program lidské zdroje a zaměstnanost; projekt ?Vzdělávejte se!?; státní politika zaměstnanosti; udržení zaměstnanosti; European Social Fund; the Human Resources and Employment Operational Programme; "Educate Yourselves" Project; Public Employment Policy; Sustainable Employment Policy