Sportovní turismus v Českých Budějovicích a okolí - Kortus, Pavel (Jihočeská univerzita, 2017)
Hlavním cílem bakalářská práce bylo zjistit spokojenost s aktuálním stavem infrastruktury sportovního turismu v Českých Budějovicích a okolí a zároveň navrhnout případné možnosti na vylepšení. Struktura bakalářské práce je obvyklá. Literární rešerše uvádí do problematiky, následuje analýza sportovního turismu na Českobudějovicku. Poté následuje metodika, do níž náleží dotazníkové šetření, případová studie eventu Olympijský park Rio-Lipno, která je obohacena o řízený rozhovor s jedním z účastníků parku. Následně byly jednotlivé otázky dotazníků vyhodnoceny a zpracovány i graficky. Z výsledků dotazníkového šetření byly vyvozeny návrhy na vylepšení a jeden z nich detailně rozebrán.
Sport tourism in the city of České Budějovice and its surroundings
Keywords: České Budějovice; cestovní ruch; sportovní cestovní ruch; Olympijský park Rio-Lipno; České Budějovice; tourism; sport tourism; Olympic Park Rio-Lipno