Pravidelnosti v matematické přípravě v předškolním vzdělávání - Antošová, Pavla (Jihočeská univerzita, 2013)
Představa o pravidelnostech a vzorech je součástí přípravy na vyvozování složitějších matematických pojmů, zejména pojmu funkce. Zahrnuje v sobě představy o pravidlech, opakování, souvislostech a děti je přirozeně využívají ve svých činnostech.
Patterns in preschool mathematics education
Keywords: matematické představy; vzor a pravidelné opakování; vytváření souvislosti; pořadí; předškolní vzdělávání; creating pattern; co copy; describing pattern; given rule; come next; come before