Předpoklady rozvoje CR ve zvolené oblasti Havlíčkobrodsko - Černá, Aneta (Jihočeská univerzita, 2011)
Cílem bakalářské práce bylo prostřednictvím analýzy cestovního ruchu na Havlíčkobrodsku vytipovat skrytý potenciál cestovního ruchu, a navrhnout nový produkt cestovního ruchu zaměřený na vybraný segment návštěvníků. První část práce byla zaměřena na teoretické vymezení marketingu, produktu, destinace a cestovního ruchu. Dále byla provedena základní charakteristika oblasti Havlíčkobrodska, kde jsou zmapovány hlavní atraktivity, které se v této oblasti nalézají. Druhá část práce se skládá z terénního šetření a návrhu nového produktu, což bylo situováno do Lipnice nad Sázavou, která má dobré předpoklady cestovního ruchu, ale potýká se s problémem sezónnosti, nedostatečnou sekundární nabídkou a informovaností návštěvníků, které by bylo vhodné řešit. Z informací získaných od pracovníků obecního úřadu byl nakonec navržen vánoční a velikonoční jarmark, který je nejvhodnějším způsobem jak rozvíjet zdejší cestovní ruch i v zimní sezóně z ekonomického hlediska.
Preconditions of development of tourism in select area Havlíčkobrodsko
Keywords: cestovní ruch; předpoklady cestovního ruchu; rozvoj cestovního ruchu; situační analýza; terénní šetření; produkt cestovního ruchu; Havlíčkobrodsko; tourism; preconditions of tourism; development of tourism; situation analysis; field survey; product of tourism; region Havlíčkobrodsko