Psychická distance a problematika hereckého umění - Gráfová, Barbara (Jihočeská univerzita, 2016)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na problematiku divadelního umění, a to konkrétně na uměleckou tvorbu činoherního herce a na to, jaké faktory mohou herce, a tím i jeho tvorbu ovlivňovat. Práce je založena na rozboru principů "psychické distance" Edwarda Bullougha a takzvaného "Stanislavského systému" Konstantina Sergejeviče Stanislavského. Cílem této práce je pomocí komparace textů výše zmíněných autorů nalézt, ve kterých názorech se na problematiku umělecké tvorby a její recepce shodují a ve kterých se naopak rozcházejí.
Psychical Distance and problems of Stage Acting
Keywords: Psychická distance; tvůrčí rozpoložení; herectví; Psychical Distance; Creative Mood; Stage Acting