Pěvecké sbory v Prachaticích - Skobová, Denisa (Jihočeská univerzita, 2023)
Bakalářská práce se zabývá pěveckými sbory v Prachaticích. Teoreticky popisuje pěvecké sbory, představuje jejich historii, druhy sborů a osobnost sbormistra. Dále se zabývá hlasovými vadami a poruchami hlasu a s tím spojenou hlasovou hygienou. V další části práce popisuje historii Prachatic a jejich vývoj. Posléze se věnuje pěveckým sborům v Prachaticích, zaměřuje se na jejich historii, současnou činnost, sbormistry a repertoár.
Choirs in Prachatice
Keywords: pěvecký sbor; Prachatice; sbormistr; zpěv; hlas; hlasové poruchy; hlasová hygiena; choir; Prachatice; choirmaster; singing; voice; vocal disorders; vocal hygiene