Motivace zaměstnanců ve vybrané organizaci - Střížová, Blanka (Jihočeská univerzita, 2015)
Cílem práce je analyzovat motivační nástroje, zhodnotit jejich dopad na motivaci a spokojenost. Bakalářská práce je rozdělena do dvou částí teoretická a praktická část. Teoretická část je zaměřena na poznatky z odborné literatury o motivaci zaměstnanců. Tato část se se zabývá problematikou motivace, definuje základní pojmy, vybrané teorie motivace, zdroje motivace, nástroje stimulace a motivační program podniku. Praktická část je věnována charakteristice organizace od historie po její současnost, zaměstnanecké politice a motivační nástrojům, které jsou v organizaci využívány. Dále se praktická část zaměřuje na analýzu dat získaných dotazníkovým šetřením. Na závěr práce je zhodnocena celková situace v podniku a navržení případných změn.
Motivation of Employees in Selected Organization
Keywords: motivace; stimulace; pracovní spokojenost; motivační nástroje; organizace; zaměstnanecké benefity; motivation; stimulation; job satisfaction; motivation tools; organization; employee benefits