Využití portrétu v plakátové tvorbě - Kačo, Jiří (Jihočeská univerzita, 2011)
Anotace Využití portrétu v plakátové tvorbě Diplomová práce obsahuje dvě části, praktickou a teoretickou. Praktická část zahrnuje sérii plakátů, kde je využito portrétu jako ústředního motivu provedení, portréty jsou vytvořeny v grafickém zpracování v kombinaci s rukodělným dopracováním a tematicky se praktická část orientuje na filmový plakát. Teoretická část pojednává o portrétu v jeho historickém vývoji a o plakátu jako žánru užité grafiky. Kapitoly věnované portrétu si všímají především jeho role ve vývoji výtvarné kultury, jeho proměny a formy. Kapitoly teoretické části věnované plakátu pojednávají o jeho historickém vývoji, který je zaměřený na oblast českého plakátu, dále se zaměřuje na jeho funkce v oblasti reklamní propagace a zahrnuje i oblast vývoje českého filmového plakátu, která se váže k praktické části. K diplomové práci budou přiloženy návrhy plakátů.
Usage of portrait in poster creation
Keywords: Filmový plakát; grafika; portrét