Vlastnosti a dovednosti manažerů - Švecová, Veronika (Jihočeská univerzita, 2014)
Cílem práce bylo analyzovat a vyhodnotit vlastnosti a dovednosti vybraných manažerů a navrhnout opatření těchto vlastnsotí a dovedností. Jako vzorek byli zvoleno 6 manařerů na vrcholových pozicích. Tito manažeři vyplnili tři testy zaměřující se na jejich temperament, styl jednání a manažerské znalostia dovednosti. Poté byl s nimi proveden polostrukturovaný rozhovor. Po vyhodnocení bylo navrženo opatření pro zlepšení zjištěných vlastností a dovedností.
Characters and skills of managers
Keywords: management; manažer; Eysenckův test; test manažerských znalostí a dovedností; test čtyř typů jednání vedoucího; management; manager; Eysenck's test; test of management knowledge and skills; test four type of manager's manner