Britain's Home Fronts during the World Wars - Sova, Miroslav (Jihočeská univerzita, 2023)
Bakalářská práce se zaměřuje na britské domácí fronty během světových válek a porovnává je v mnoha různých aspektech. Domácí fronty a jejich porovnání jsou hlavní náplní této práce, také jako průzkum jejich efektivity a veřejného mínění v průběhu válek. Průběhům První a Druhé světové války byla také věnována pozornost k poskytnutí dostatečného kontextu pro hlavní téma, stejně tak jako definice pojmu "home front" jako takovému. Bakalářská práce také pojednává o zaměstnání žen a jejich sociálnímu statusu v průběhu válek. Pozornost je také věnována způsobům komunikace vlády s britskými občany, především používaným plakátům a rozdílům mezi nimi. Na závěr tato práce shrne efekt domácích front na obyvatelstvo, jejich rozdíly v organizace a jejich celkovou efektivitu v průběhu válek.
Britain's Home Fronts during the World Wars
Keywords: Velká Británie; domácí fronta; První světová válka; Druhá světová válka; zaměstnanost žen; válečné plakáty; Great Britain; home front; World War I; World War II; women employment; wartime posters