TVORBA A UPLATNĚNÍ REGIONÁLNÍCH ZNAČEK POTRAVIN - Krejčová, Kristýna (Jihočeská univerzita, 2013)
Tato bakalářská práce je zaměřena na tvorbu a uplatnění regionálních značek potravin. Poukazuje na to, jak je značka pro spotřebitele důležitá a jak spotřebitel se značkou nakládá. Práce zkoumá, jak je důležitá tvorba úspěšné značky. Obsahem práce jsou i podmínky získání značky ?Regionální potravina? pro malé a střední potravinářské podniky. Praktická část je zaměřena na dotazníkové šetření, které probíhalo v Jihočeském kraji. V praktické části se díky respondentům dozvídáme o uplatnění regionálních značek potravin na regionálním spotřebitelském trhu a o vlivu značek na spotřebitele.
DESIGN AND APPLICATION OF REGIONAL FOOD BRAND
Keywords: značka; regionální značka; spotřebitel; nákupní rozhodování; marketing; marketingový výzkum; brand; regional brand; consumer; purchase decision; marketing; marketing research