Pěstounská péče na přechodnou dobu - motivace k rozhodnutí vykonávat PPPD - Kučerková, Helena (Jihočeská univerzita, 2019)
Práce se zabývá pěstounskou péčí na přechodnou dobu a motivací k rozhodnutí tuto péči vykonávat. Na začátku je pěstounská péče na přechodnou dobu představena jako součást náhradní rodinné péče v ČR. Teoretické kapitoly informují o problematice této péče, o jejím finančním zajištění a o situaci v Plzeňském kraji. Dále je vysvětleno, co je to motivace a pozornost je zaměřena na motivaci k pěstounské péči na přechodnou dobu. Teoretické poznatky byly doplněny výsledky kvalitativního výzkumu, který byl realizován formou polostrukturovaných rozhovorů se čtyřmi pěstounkami a dvěma pracovnicemi náhradní rodinné péče z Plzeňského kraje. Výzkum byl zaměřen na motivaci pěstounů a roli finanční motivace při rozhodování vykonávat tuto péči.
Temporary foster care - the motivation for bacoming a temporary foster parent
Keywords: náhradní rodinná péče; pěstounská péče; pěstounská péče na přechodnou dobu; pěstoun; motivace; substitutional care; foster care; temporary foster care; foster parent; temporary foster parent; motivation