Logopedická prevence v mateřských školách na Plzeňsku - Krausová, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2018)
Bakalářská práce se zabývá logopedickou prevencí v mateřských školách na Plzeňsku. Teoretická část popisuje charakteristiku Plzeňska, plzeňského nářečí. Obsahuje logopedickou prevenci, vymezení základních pojmů, primární logopedickou prevenci v mateřských školách. Definuje pojem logopedická depistáž a osvěta. Uvádí kvalifikační požadavky pro logopedickou péči, kompetence učitele, podmínky pro podporu vývoje řeči. Vymezuje obsah logopedické prevence. Praktická část obsahuje výzkumné šetření a tematické celky. Ke zjištění dat byla použita forma dotazníků.
Logopaedic prevention in Plzeň region Kindergartens
Keywords: logopedická prevence; mateřská škola; speech therapy prevention; kindergarten