Výukové metody rozvíjející vybrané klíčové kompetence ve výuce českého jazyka a literatury na 2. stupni ZŠ - Habrdová, Natálie (Jihočeská univerzita, 2023)
Diplomová práce se bude zabývat metodami vhodnými k rozvoji dvou vybraných klíčových kompetencí (komunikativní, sociální a personální) ve výuce českého jazyka a literatury na 2. stupni ZŠ. Práce se bude skládat z teoretické a praktické části. V části teoretické budou popsány vybrané klíčové kompetence a metody vhodné pro jejich rozvoj ve výuce, dále budou představena specifika českého jazyka a literatury jako předmětu. V praktické části bude navrhnut vlastní výukový blok zaměřený na rozvoj komunikativní a sociální a personální klíčové kompetence, který bude ověřen ve výuce na 2. stupni ZŠ a následně bude reflektován.
Teaching methods developing key competencies in Czech language and literature classes at lower secondary school
Keywords: klíčové kompetence; komunikativní kompetence; sociální a personální kompetence; výukové metody; český jazyk a literatura; 2. stupeň ZŠ; výukový blok; key competences; communicative competences; social and personal competences; teaching methods; Czech language and literature; the lower secondary school; unit plan