Vývoj metod, cílů a obsahů ve výuce náboženství od roku 1990 Sonda do vikariátu Sušice - Nepomuk - Kopelent, Jiří (Jihočeská univerzita, 2016)
Práce se zabývá vývojem metod, obsahů a cílů ve výuce náboženství od roku 1990. Práce je rozdělena do 5 kapitol. v první kapitole jsou vypsány metody, obsahy a cíle v pohledu obecné didaktiky. Ve druhé kapitole jsou metody, obsahy a cíle v pohledu náboženské pedagogiky a rozdíl mezi katechezí a výukou náboženství. Ve třetí kapitole jsou obsahy a cíle a metody z pohledu církevních a školských dokumentů a popsány cíle a obsahy jednotlivých vydaných osnov. Ve čtvrté kapitole je potom šetření vývoje metod, cílů a obsahů a didaktické úrovně u vybraných vyučujících v Sušicko- nepomuckém vikariátu. v páté kapitole je pak shrnutí šetření.
Development of methods, goals and contents of teching religious education since 1990, the probe into vicarage of Sušice Nepomuk.
Keywords: metody; obsahy; cíle; výuka náboženství; náboženská výchova; katecheze; děti; vyučující; obecná didaktika; učební osnovy; methods; contents; goals; religious education; catechesis; children; teachers; common didactics; curriculum