Komparativní analýza českého a italského trestního systému trestních sankcí a příslušné právní terminologie. - Metličková, Kristýna (Jihočeská univerzita, 2013)
Hlavním cílem této bakalářské práce je analýza českého a italského systému trestních sankcí a následné porovnání, zda jsou tyto dva systémy rozdílné, nebo podobné. Podstatnou částí práce je také rozbor, který obsahuje italskou právní terminologii z této oblasti. Práce je rozdělena na několik částí. První část se zabývá stručným historickým vývojem a základními prameny trestního práva v obou zemích. Ve druhé části je podrobněji vysvětlen systém českých a italských trestních sankcí. Třetí a čtvrtá část se věnuje pouze vybraným druhům trestů a ochranných a bezpečnostních opatření. V části páté je provedena komparace českého a italského systému trestních sankcí, která se zabývá jejich rozdílností, či podobností. Poslední dvě části obsahují rozbor italské právní terminologie a dvojjazyčný glosář. Součástí práce je i résumé, které je psané v italském jazyce.
Comparative analysis of the Czech and Italian system of criminal sanctions and of the relevant legal terminology.
Keywords: komparativní analýza; trestní právo; trestní sankce; tresty a ochranná opatření; comparative analysis; criminal law; criminal sanctions; punishments and measures of protection