Výkrm býků plemene Aberdeen Angus na ekologické farmě - Kadlecová, Jana (Jihočeská univerzita, 2017)
Podchycení a vyhodnocení výsledku výkrmu býků plemene Aberdeen Angus v ekologickém chovu na farmě, která se nachází v česko-německém pohraničí. Sledované období zahrnovalo čtyři roky - od roku 2011 do roku 2014. U poražených zvířat byla zjištěna hmotnost jatečně upraveného těla, délka výkrmu, porážková hmotnost, průměrný denní přírůstek a netto přírůstek. Byly porovnány výsledky výkrmu mezi jednotlivými roky a podle období narození.
Aberdeen Angus bulls fattening on ecological farm
Keywords: skot; Aberdeen Angus; pastva; výkrm; beef cattle; Aberdeen Angus; pasturage; fattening