Dva pohledy na lov kapra (4) - Vohralík, Pavel; Drozd, Bořek (Český rybářský svaz, 2020)
Jedná se o čtvrtý díl série popularizačních článků věnovaných lovu kapra obecného ve sportovních revírech spojujících v sobě praktické poznatky ze sportovního lovu s vědeckými poznatky z biologie ryb se zvláštním zřetelem na kapra obecného jako nejpopulárnějšího druhu loveného sportovními rybáři v ČR. Tento díl je věnovaný vlivu změn teploty prostředí na aktivitu kapra, změnám potravní preference kapra během roku a zásadám šetrné manipulace s ulovenými rybami.
Two points of view on carp fishing (4)
Keywords: Sportovní rybářství, lov kapra, potravní aktivita během roku, vliv teploty, rybí welfare; Sport fishing; common carp catching; feeding activity during season; effect of temperature; caught fish welfare