Návrh moderních technologií pro vybraný zemědělský podnik - Lívanec, Lukáš (Jihočeská univerzita, 2020)
Diplomová práce ukazuje trend moderního zemědělství. Popisuje precizní zemědělství jeho výhody a benefity. Dále se zaměřuje na prvky precizního zemědělství, kterými jsou globální navigační systémy, variabilní aplikace, řízení dávky pomocí měření obsahu látek v dané komoditě, softwarové řešení pro správu polí a strojů a princip a funkce strojů pro aplikaci látek na ochranu rostlin. v Hlavním bodě analyzuje strojový park Zemědělského družstva Chyšky, kde vybírá nejslabší článek a navrhuje novou vhodnou technologii za stávající, vše poté ekonomicky hodnotí.
Design of modern technologies for a selected agricultural enterprise
Keywords: Precizní zemědělství; navigační systémy; variabilní aplikace; HarvestLab; MyJohnDeere; ISOBUS; SECTION-Control; Precision agriculture; navigation systems; variable applications; HarvestLab; MyJohnDeere; ISOBUS; SECTION-Control