Využití automatického robotického systému pro povrchovou úpravu materiálů - Proll, Jan (Jihočeská univerzita, 2012)
V diplomové práci se zabývám návrhem robotického zařízení, pomocí kterého by bylo možné provádět úpravy materiálů klouzavým obloukovým výbojem (GAD). Vhodnou konstrukcí a volbou materiálu pro atmosférickou trysku. Byl brán zřetel na možnost průmyslové aplikace. U atmosférické trysky byly studovány vstupní i výstupní parametry, jako jsou regulace průtoku vzduchu s ohledem na chlazení, konstrukce a volba materiálů, včetně sledování teplot v nejbližším okolí elektrod v závislosti na průtoku vzduchu s ohledem na využitelnost atmosférického výboje.
Use of automated robotic system for surface treatment of materials
Keywords: robotické zařízení; atmosférická tryska; klouzavý obloukový výboj; průmyslová aplikace; robotic apparatus; atmospheric pressure discharge jet; gliding arc discharge; industrial use