Smíšená manželství a možnosti dialogu v rodině - Krausová, Lucie (Jihočeská univerzita, 2012)
Předmětem této práce je jednak představení tematika smíšených manželství a jednak seznámení s možnostmi, principy vedení mezináboženského dialogu manželů mezi sebou, s okolím a vlastními dětmi. Nejprve je tématem jedinec. Tematika jedince je vedena ve třech po sobě jdoucích oblastech: člověk jako osoba, dialogická podstata osoby a péče jedince o vlastní spiritualitu. Následující část je zaměřena na mezináboženský dialog jako takový. Závěrečná část je věnována tématu dialogu v manželství na obecné rovině a dialogu ve smíšených manželstvích.
Interfaith couples and possibilities of dialog in the family
Keywords: osoba; dialog; spiritualita; manželství; smíšená manželství; person; dialogue; spirituality; marriage; interfaith couples