Podpora klimatu v 1. třídě základní školy pomocí adaptačních programů - Šárová, Michaela (Jihočeská univerzita, 2023)
Bakalářská práce se zaměřuje na podporu klimatu v 1 . třídě základní školy pomocí adaptačních programů. Práce se zabývá poznatky týkající se socializace dětí během jejich vývoje, sociálních skupin, klima školy a třídy, historií jeho zkoumání a pohledem do moderních přístupů. Zmíněny jsou vývojové fáze dítěte a jejich vliv na socializaci, zejména období mladšího školního věku, ve kterém se zkoumaní žáci právě nacházejí. Dále jsou zde uvedeny ostatní faktory, které klima třídy ovlivňují, jakými metodami a jakým způsobem lze pracovat s třídním kolektivem v 1 . třídě ZŠ tak, aby docházelo k dobré adaptaci dětí a nastavení pozitivního prostředí.
Class environment support at the 1 st grade of primary school by adpatation programemes
Keywords: klima třídy; socializace dětí; 1. třída; adaptační programy; classroom climate; children socialization; 1st grade; adaptation programs