Hlukové emise v chovu kuřat na výkrm - Stejskal, Jiří (Jihočeská univerzita, 2016)
Diplomová práce je zaměřena na zdroje hluku v zemědělských provozech z hlediska hlukových emisí. Zemědělským provozem byla v tomto případě hala pro výkrm kuřat na maso. Hlavním cílem práce je praktické měření všech zdrojů hluku vznikajících při jednotlivých operacích výkrmu. V práci bylo především zapotřebí zvolit vhodná stanoviště pro měření zdrojů hluku a měření klimatických podmínek. Následoval výpočet ekvivalentní hladiny hluku a vyhodnocení podle platné legislativy. V rámci práce byla navržena protihluková opatření, která by částečně pomohla snížit dopad hlukových emisí.
Noise emissions in farming chickens for fattening
Keywords: hluk; zvuk; ekvivalentní hladina hluku; výkrm kuřat; noise; sound; equivalent noise level; chickens for fattening