Sauna a její význam pro zdraví studentů VŠ - Činátlová, Iva (Jihočeská univerzita, 2010)
Teoretická část této bakalářské práce zachycuje množství erudovaných informací o sauně, metodě saunování, a jak sauna působí na naše zdraví. Praktická část obsahuje zpracované a vyhodnocené výsledky mého dotazníkového šetření. Hlavní úloha této části spočívá ve zjištění stavu informovanosti vysokoškolských studentů o sauně, a především ve zjištění návštěvnosti sauny vzhledem k pohlaví, fakultě a studujícímu ročníku. Dotazníkového šetření se zúčastnilo 170 probandů, z toho 117 žen a 53 mužů. Na základě této práce jsem zjistila, že jen velmi malé procento ze 170 studentů navštěvuje saunu pravidelně. Dvě výzkumné otázky byly potvrzeny, třetí ne.
Sauna and its importance for the health of University students
Keywords: sauna; saunování; saunová lázeň; zdraví; wellness; regenerace; relaxace; sauna; sauna using; sauna bath; health; wellness; regeneration; relaxation