Závazky v účetnictví vybraného hospodářského subjektu - Rymešová, Dana (Jihočeská univerzita, 2014)
Každá firma udržuje styky s okolními subjekty. V důsledku toho vznikají zúčtovací vztahy, respektive závazky a pohledávky. Závazky tak tvoří podstatnou součást účetnictví. Jejich evidence je nutná nejen pro zjištění přehledu o svém podnikání, ale i pro rozhodování a řízení podniku. První část této bakalářské práce obsahuje teoretické informace o závazcích. Po ní následuje popis průběhu zpracování dat v oblasti závazků ve firmě Luděk Bednář. Konkrétně se jedná o závazky z obchodních styků, závazky vůči zaměstnancům, závazky vůči státu, zdravotním pojišťovnám a okresním správám sociálního zabezpečení a závazky vyplývajících z uzavřených pojistných či leasingových smluv. Práce obsahuje i návrhy změn, kterými by se dala evidence závazků vylepšit.
Commitments in accounting of selected firm
Keywords: závazky; evidence závazků; návrhy změn evidence; liabilities; liabilities records; liabilities inventory