Variabilita v sociálním chování koní domácích a zdivočelých - Šandlová, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2015)
Tato práce je zaměřena na sociální chování koní žijících ve ferálních, semi-ferálních a domácích podmínkách a jeho variabilitu. Ta je způsobena především rozdíly v agresivních a přátelských interakcích mezi jedinci. Zahrnuty jsou také rozdíly v reprodukčním chování a mateřské péči.
Variability of social behaviour in domestic and feral horses
Keywords: sociální chování; ferální koně; semi-ferální koně; domestikovaní koně; reprodukční chování; mateřská péče; faktory ovlivňující chování; social behaviour; feral horses; semi-feral horses; domestic horses; reproductive bahaviour; maternal care; factors affecting behaviour