Aspekty zvládání zátěže v rané adolescenci v souvislosti s poruchami chování - Benešová, Štěpánka (Jihočeská univerzita, 2009)
Tématem této práce jsou aspekty zvládání zátěže v rané adolescenci v souvislosti s poruchami chování. V teoretické části práce jsem se zaměřila na vysvětlení pojmů, které byly pro práci důležité a týkaly se daného tématu. Praktickou část jsem pojala jako analýzu jednotlivých rozhovorů a jejich následné porovnávání. Výsledkem této práce by mělo být zmapování toho, jak se vypořádávají se zátěžovými situacemi adolescenti s poruchami chování a bez poruch, jaké jsou jejich strategie zvládání zátěže, zda jsou podobné nebo se nějak výrazněji odlišují.
Aspects of Coping in Early Adolescence in Connection With Behaviour Disorders.
Keywords: strategie zvládání zátěže; analýza rozhovorů; poruchy chování; coping strategies; the analysis of interviews; behaviour disorders