Vyhodnocení polohové a plošné kvality mapy půdních bloků ve srovnání s geodetickými podklady Katastru nemovitosti ČR. - Vašková, Lenka (Jihočeská univerzita, 2008)
Cílem této práce je polohové a plošné porovnání katastrální mapy s mapou půdních bloků na daném zájmovém území. Zájmová lokalita se nachází v zemědělské oblasti kraje Vysočina a zahrnuje tři katastrální území - Žirov, Jelcovy Lhotky a Chvojnov. Na základě mapových podkladů (katastrální mapa a mapa půdních bloků) byly vytvořeny jednotlivé výkresy. Výsledky polohového a plošného porovnání mapových podkladů byly vyhodnoceny z těchto výkresů.
Evaluation of positional and areal quality of land cover maps in comparison with geodetical maps of Land registry in Czech Republic.
Keywords: Katastr nemovitostí(KN); Identifikační systém parcel(LPIS); mapa půdních bloků; katastrální mapa; Land Register(KN); Land Parcel Identification System(LPIS); the map of land cover; cadastral map