Treacher Collins syndrom - Černohorská, Gabriela (Jihočeská univerzita, 2021)
Cílem této bakalářské práce je poskytnout laické veřejnosti povědomí o syndromu Treacher Collins. Dozvědět se, jaké specifičnosti se takovým lidem dostává a jaké obtíže se s tímto syndromem pojí. Dále pak poukázat na možné problémy v příjímání dítěte rodinou a jeho postupná adaptace. Praktická část je tvořena metodou kvalitativního výzkumu. Pomocí rozhovorů s osobami, kterých se Treacher Collins týká, buďto samotných nebo v jejich rodinném kruhu, bylo popsáno, jaké specifičnosti se u nich vyskytují a jak probíhalo vyrovnávání se. V závěru práce se nacházejí výsledky tohoto výzkumu.
Treacher Collins syndrom
Keywords: Treacher Collins; syndrom; BAHA; přijetí; proces vyrovnávání se; Treacher Collins; BAHA; acceptance; process of coping