Organizační kultura v charitativní organizaci na příkladu Diakonie ČCE, střediska Rolnička - Prokeš, Vojtěch (Jihočeská univerzita, 2022)
Práce se zabývá organizační kulturou Diakonie - střediska Rolnička. První část bakalářské práce je zaměřena na teoretické pojetí organizační kultury. Vymezuje samotný pojem organizační kultury a její historii, dále popisuje její typy, historii a formy. Na tuto část navazuje druhá kapitola, která se konkrétně zabývá Diakonií, historií a rozebírá diakonické formy a kulturu. Dále se soustředí na organizaci Diakonie Rolnička. Zde se věnuje historii organizace a poskytovaným službám. Výzkumná část se zaměřuje na charakteristiku organizační kultury střediska Rolnička. Dále se snaží zjistit, jestli psané výrazy organizační kultury Rolničky souhlasí s tím, jak je vnímají a přijímají pracovníci střediska. V poslední části se práce zaměřuje na porovnání výsledků výzkumu.
Organizational culture in charitable organisation on the example of the ČCE Diakonia Rolnička center
Keywords: organizační kultura; diakonie; hodnoty; klienti; zaměstnanci; organizational culture; Diakonia; values; clients; employees