Pořadí členů geografických víceslovných pojmenování - Bartoszová, Jana (Jihočeská univerzita, 2010)
Tato diplomová práce se zabývá pořadím obecných a vlastních jmen v geografických pojmenováních. Dělí geonyma do tematických skupin a vymezuje jejich základní formy. Dále popisuje formy konkrétních anglických názvů na základě autentických textů anglických mluvčí, a porovnává je s formami českými. Mapuje rozdíly geonym v jednotlivých jazycích a zkoumá nejběžnější chyby v pořadí členů zeměpisných názvů, kterých se čeští uživatelé anglického jazyka dopouští. Práce odhaluje problémy, se kterými se může český uživatel anglického jazyka při používání anglických víceslovných geografických pojmenování setkat.
The order of constituents in geographic multi-word names