Rozvoj pohybových schopností a dovedností v moderní gymnastice - srovnání závodnic SCM a běžného oddílu\\ - Kopáčová, Jana (Jihočeská univerzita, 2007)
Teoretická část práce je v největší míře zaměřena na rozbor pohybových schopností a dovedností v moderní gymnastice, je zde popsané základní členění prvků obtížnosti a techniky cvičení s náčiním. V krátkosti popisuje historii a vývoj moderní gymnastiky v ČR. Výzkumná část práce se zabývá porovnáváním pohybových schopností a dovedností závodnic v moderní gymnastice v oddílech s rozdílným vedením tréninku. Testování v obou oddílech probíhalo v rozmezí šesti měsíců. Práce je doplněna bohatou fotodokumentací.
Development of moving skills and moving abilities in the Rhythmic gymnastic - controntation between competitresses from sport youth centre and common club.
Keywords: moderní gymnastika; pohybové schopnosti; pohybové dovednosti; prvky obtížnosti; manipulace s náčiním; rhythmic gymnastic; moving skills; moving abilities; levels of difficulty; handing with tools