Aktivní politika zaměstnanosti v ČR a Německu - Smetanová, Jana (Jihočeská univerzita, 2014)
Bakalářská práce se zabývá aktivní politikou zaměstnanosti v České republice a Německu, vymezuje hlavní odlišnosti mezi jednotlivými nástroji používanými v rámci aktivní politiky zaměstnanosti v obou zemích. Teoretická část rozebírá základní pojmy z oblasti trhu práce, nezaměstnanosti a také politiky zaměstnanosti. Druhá část popisuje hodnoty ekonomických ukazatelů naměřené na trhu práce v obou zemích. Dále se práce věnuje analýze aktivní politiky zaměstnanosti. V poslední části je provedena komparace aktivní politiky zaměstnanosti aplikované v České republice a Německu.
Active employment policy in the Czech Republic and Germany
Keywords: Trh práce; nezaměstnanost; míra nezaměstnanosti; aktivní politika zaměstnanosti; nástroje politiky zaměstnanosti.; Labour market; unemployment; rate of unemployment; active employment policy; instruments of active employment policy.