Literární rešerše pojmu aktivní životní styl - Rytychová, Adéla (Jihočeská univerzita, 2014)
Tato práce přibližuje aktivní životní styl jako celek. Zjišťuje, co si jednotliví autoři pod pojmem představují a zda vůbec existují ustálená spojení k vysvětlení pojmu aktivní životní styl. Dále se práce zaměřuje na jednotlivé složky aktivního životního stylu, které k němu bezpochyby patří a jak správně s nimi nakládat, aby splňovaly podmínky pro aktivní způsob života. Práce neopomíjí ani současný životní styl populace, na čemž bude zřejmé, proč je důležité žít aktivně. Cílem práce je shrnutí informací o aktivním životním stylu a přiblížení jejich prospěšnosti pro lidský organismus.
Literature review of the concept of active lifestyle
Keywords: zdraví; aktivní životní styl; pohyb; výživa; relaxace; health; active lifestyle; movement; nutrition; relaxation