Výroba a zdroje elektrické energie - Neruda, Jan (Jihočeská univerzita, 2008)
Tato bakalářská práce se zabývá možnostmi výroby elektrické energie při využití různých energetických zdrojů. Podrobněji se zde věnuji tepelným, jaderným, vodním, větrným a slunečním elektrárnám. U těchto elektráren popisuji princip výroby elektrické energie, možnosti jejich využití, výhody a nevýhody. Poté tyto elektrárny srovnávám z různých hledisek. Na závěr jsem se provedl měření s fotovoltaickým článkem, kterým jsem chtěl zjistit závislost vyrobeného napětí na natočení článku ke zdroji světla.
Production and sources of electrical energy
Keywords: elektrická energie; elktrárny; energetické zdroje; výroba; fotovoltaický článek; electric power; power plants; energetic sources; generation; barrier-level photocell