Specifika práce sestry s dezorientovaným klientem - Vaňková, Soňa (Jihočeská univerzita, 2007)
Bakalářská práce byla zaměřena na saturaci potřeb dezorientovaného klienta z pohledu sester a jak péče o tyto klienty změní jejich přístup v saturaci potřeb. Na základě zpracování výsledků byla H1 potvrzena, H2 potvrzena nebyla. Výsledky ukazují, že dezorientace klade na sestru zvýšené nároky v oblasti saturace potřeb dezorientovaného klienta ve všech oblastech, přičemž komunikace s takovými klienty pro sestry obtížnou nebývá. Dále výsledky ukazují, že sestry mají v této problematice dostatečné znalosti, ale z pozorování vyplynulo, že některé sestry, tyto potřeby neuspokojují. Jde především o vyšší potřeby.
Specification of nurses work with the desorientated client
Keywords: Delirium; demence; dezorientace; potřeby člověka; Delirium; dementia; disorientation; needs of human