Spotřebitelské vnímání společensky odpovědných aktivit v maloobchodě - Plešingerová, Jana (Jihočeská univerzita, 2013)
Práce je zaměřena na analýzu spotřebitelského vnímání společensky odpovědných aktivit v maloobchodě. Teoretická část práce zahrnuje problematiku CSR od historie pojmu, jeho uplatňování ve firemní strategii, až po nástin zahraničních výzkumů. Praktická část je zaměřena na to, jak spotřebitelé vnímají jednotlivé aktivity CSR a zda CSR nějakým způsobem ovlivňuje jejich nákupní chování. Diplomová práce nabízí čtenáři možnost získat nadhled v oblasti společenské odpovědnosti firem a zjistit, jak je CSR u nás vnímána samotnými spotřebiteli, což může být přínosem také pro firmy. Výsledky výzkumu napoví současný stav CSR v České republice.
Consumers´ perceptions of corporate social responsibility activities in retail sector
Keywords: společenská odpovědnost firem; spotřebitel; výzkum; výsledky; corporate social responsibility; consumer; research; results