Využití sociálních sítí ve výuce - Kopecký, Aleš (Jihočeská univerzita, 2013)
Tato bakalářská práce se zabývá tématikou využití vybrané sociální sítě Facebook ve výuce. Stěžejní součástí práce je výzkum v oblasti využití uzavřených komunitních skupin této sítě ve výuce SSVOŠ v Českých Budějovicích. Výzkum pojednává o tom, jakým způsobem lze pomocí Facebooku poskytnout elearningovou podporu v rámci vyučovaného předmětu a také to, jak danou skutečnost vnímali studenti. Práce se mimo jiné zabývá obdobnými výzkumy a možnostmi využití, které již byly provedeny jinde ve světě. Vydává tak ucelený přehled o tom, jak lze Facebook používat pro účely výuky.
Usage of social network in education
Keywords: sociální síť; Facebook; škola; výuka; skupina; e-learning; didaktický experiment; vzdělávací kurz; social network; Facebook; school; education; group; e-learning; didactic experiment; educational course