Volnočasové aktivity dětí předškolního věku a jejich rodičů - Kadlecová, Kamila (Jihočeská univerzita, 2020)
Bakalářská práce se zabývá tím, jak děti předškolního věku a jejich rodiče tráví volný čas. Konkrétně se tato práce zaměřuje na možnosti trávení volného času dětí předškolního věku a jejich rodičů. V teoretické části se řeší zejména obecná charakteristika předškolního věku, pojem volného času, pohybová aktivita dětí předškolního věku nebo i limity pro trávení volného času u předškolních dětí. Praktická část je zacílena na výzkum, který byl zrealizován ve vybraných mateřských školách v okrese České Budějovice. Pro srovnání byl dále použit odborný výzkum z polského Naukového Ročníku, který je v praktické části i popsán. Jako metoda sběru dat byl použit dotazník. Účelem bylo zjistit a diagnostikovat možnosti pro trávení volného času dětí předškolního věku s ohledem na pohybové aktivity. Diskuse a závěr se věnuje shrnutí výsledků bakalářské práce.
Leisure activities of preschool children and their parents
Keywords: pohybová aktivita; předškolní věk; pohyb; volný čas; zdraví; vývoj dítěte; mateřská škola; physical activity; preschool age; movement; free time; health; child evolution; kindergarten