Analýza konkurence v odvětví služeb na příkladě malého podniku - Čížková, Jana (Jihočeská univerzita, 2007)
Bakalářská práce analyzuje konkurenceschopnost podniku v odvětví služeb, v oblasti instalací elektronické zabezpečovací signalizace. Jedním z cílů byla analýza historického vývoje podniku a analýza vnitřního a vnějšího prostředí. Pro tuto analýzu byl zvolen Porterův model pěti sil a dotazníkové šetření. Hlavním cílem bylo vytvoření reklamní kampaně v různých médiích, které působí na podnikatelské i nepodnikatelské osoby. Dalším cílem pak bylo zefektivnění organizační struktury. Výsledkem by mělo být zvýšení informovanosti o možnostech elektrické zabezpečovací signalizace a o firmě a zlepšení organizace v podniku.
COMPETITION ANALYSIS IN SERVICES INDUSTRY ON A SMALL COMPANY EXAMPLE
Keywords: oblast instalací elektronické zabezpečovací signalizace; konkurenceschopnost podniku; Porterův model pěti sil; dotazníkové šetření; reklamní kampaň; zefektivnění organizační struktury; sector of the installation electronic safeguard alarm; Porter´s model; questionnaire; advertising campaign; better structure of the organisation